Gitarıma bakım yapıyorum vol1:hem eğleniyorum hem iğreniyorum






yalnız gecelerimizin vazgeçilmez enstrümanı, antidepresanımız, canımız ciğerimiz gitarlarımız, köy gitarlarımız, ana sütü gibi candan ana sütü gibi temiz...

çalarız eğleniriz ama annemiz üzerine dantel örtmediği için bir süre sonra toz tutmaya başlarlar. bu tozlar ölü deri tanecikleriyle birleşince bilim çevrelerinde maddenin 4. hali diye tabir edilen iğrenç bir karışıma dönüşürler, perdenin her tarafına özgürce yayılırlar. bu kir löpçüklerini temizlemezsek hayatın anlamı, üniter devletimizin direği gitarlarımız pis olur ,çalma isteğimiz gider hatta enstrümanımız aşındıp kalıcı izler kalabilir. işte bu hisleriniz uyandığı zaman temizlik vakti gelmiş demektir.

-önce üzerindekileri çıkardım
her temizlikten sonra yeni tel kullanmanızı tavsiye ederim. onun için ilk iş olarak tellerimizi çıkarıyoruz. tabi anahtarları ters yöne çevirip de teli kopartmıyoruz sonra gözümüze gelir kör oluruz. teknik olarak çalmak için sadece parmaklara ihtiyacımız olsa da sağlıklı 2 göz çok işimize yarar değil mi sevgili istanbullular?


-kirli işler
gitarımızın en kirli yeri sap kısmıdır. parmaktan gelen yağ kir deri ve bilimum iğrenç artık klavyenin üzerinde birleşir. bunu gidermek için yağ çözücü ve sert olmayan(gentle oilcutting solvent olarak geçer ki ben türkiyede hem yağ sökücü hem de gentle olan bir ürünle henüz karşılaşmış değilim, aynı etkiyi 1/3sirke+2/3su karışımıyla elde edebilirsiniz) sıvıyı bir beze(mümkünse tiftiksiz olsun) dökmek suretiyle tüm sapı baştan aşşağıya silmek gerekir. ardından gitarımızın üst eşiğinin (bkz. nut) oluklarını ince ince temizlemeyi de unutmayalım tabi.

-işte bilim adamlarının aklını kurcalayan soru:yağlamalı mıyız?
bezimize çok az yağ döküp tüm boardu yağlamanın faydalı olacağını duymakla beraber tecrübe etmediğim için sizlere öneremeyeceğimdir.


-tertemiz mi oldu mu?
olduysa, arzuya göre müzik dükkanından satın alabileceğiniz parlatıcı sıvı ile gitarınızı muamele edebilirsiniz.



-Shine On You Çılgın Pırlanta

Nemli bez alıp arada bir gövdeyi parlatmayı ihmal etmeyin. Kontrol etmek için gitarı alın karşınıza ayna gibi tutun ve bakın, göz renginizi ayırt edebiliyorsanız temizlikten anladığınızın, gitarınızın pırıl pırıl olduğunun kanıtıdır. bu ayrıca renkli gözlerinizin olduğu anlamına da gelebilir, bu kategoriye giren kızlarımız için mail adresim sayfa sonunda mevcuttur.


-Gitarla Konuştum, Haberler İyi

İyi bir iletişim her şeyin başında gelir. Gitarınızla 12 senellik arkadaşınızmış gibi konuşun sohbet edin. 11 az 13 çok gelir. Halini hatırını sorun. Fazla ileri giderse yüz vermeyin bi kaç gün iplemeyin sonra hiçbir şey olmamışcasına devam edin. "aay chooq sheqeer, bayhılıyoruum s@n@@@" şeklinde sms gönderin. Fakat en önemlisi bunları yaparken sizi kimsenin görmemesine dikkat edin.

0 Yorumlar